KLUBBEN

NÅGRA ORD FRÅN VÅR ORDFÖRANDE

Dags att summera 2016, ett år då flera av våra medlemmar har avlidit under det gångna året. Nu senast i december avled Sune Lundin som under många år även var klubbens revisor. Som tur är finns även trevliga minnen. Jag tänker då bland annat på NLM i OSLO och "Hamndagarna" i Nyköping med italienska bilar som tema.

Medelåldern i styrelsen börjar bli hög. I stort sett halva styrkan är i 70 årsåldern. Det är nödvändigt att en föryngring sker. Lämna gärna förslag till till Valberedningen (Per Edvardsson).

Klubbtidningen behöver ständigt artiklar med Lanciaanknytning. Jag har själv varit i den situationen att jag ytterst sällan skrivit något. I och med ordförandeskapet har jag dock "tvingats" skriva en spalt till varje nummer av La Lancia. Trögt i början, jag vet nu att det går och numera känner jag en "viss" tillfredsställelse över att skriva. Kan Lars Hansson så kan ni andra också! Hoppas att även ni kära läsare märker en viss utveckling. Självklart har alla klubbmedlemmar Lanciaupplevelser som jag vill att ni delar med er av, det är bara att sätta igång. Redaktören hjälper gärna den som har en stomme till en artikel med Lancia anknytning.

Jag har den senaste tidenvarit delaktig i beställning av diverse Lanciadelar. Trots min relativa ovana i näthandel så har det fungerat utmärkt. Man känner ibland en viss oro för att någon obehörig skall komma över ens kortuppgifter men tillvänjning sker och oron minskar. Svarstiderna är korta, i de flesta fall har man ett svar samma dag. En del företag föreslår även delar som du borde köpa, ibland med viss rabatt. Under den gångna veckan beställde jag en begagnad bränsletryckgivare och betalade för den. Efter ett dygn kom ett meddelande om att givaren hade funktionsprovats och befunnits defekt. Gummimembranet hade torkat och spruckit. Mitt kort krediterades med hela beloppet efter en vecka.

Nu ser vi fram mot bland annat Italienska dagen i Stockholmstrakten, evenemangen i Skåne och NLM i Sundsvall i augusti. Snart är det dags för att börja planera för att rätta till eventuella svagheter på bilen. Har bland annat en trilskande sidofönsterhiss att ta hand om.

Jag tittade på Kunskapskanalen häromdagen, såg "Det hemliga Rom", ett fantastiskt program som bland annat visade vilka verksamheter som utfördes under jordytan under Roms storhetstid. Programledaren kunde även ses glida omkring genom stadens alléer i en mycket snygg Flavia Vignale Cabriolet.

Vi noterar även att Lancia har fyllt 110 år under 2016.

Lasse

ORDFÖRANDE